Zadig Çöreği

Standard

Zadig Çöreği

Zadig Çöreği

Zadig Çöreği

Malzemeler:

8 yumurta

2 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1.5 su bardağı süt

2 paket yaşmaya

375 gr margarin

1 çorba kaşığı mahlep

1 çorba kaşığı sakız

1.5kg un

 

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörekotu

Susam

Dilimlenmiş badem

Yumurta, şeker ve tuz, mixerle iyice çırpılır.

Maya, ılık süt içinde iyice eritilir ve yumurtalı karışıma eklenir.

Margarin eritilip karışıma eklenir.

Sakız iyice ezilip eklenir. (Un gibi olmalı)

Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulan hamur 1 gece sıcak bir yerde mayalandırılır.

Mayalanan hamurdan minik bezeler yapılıp mayalandırılmaya devam edilir.

Bezeler üçer üçer örülür.

Fırın tepsisinde mayalandırılır.

Üzerine önce yumurta sarısı, sonra çörekotu, susam, dilimlenmiş badem serpilir.

170-180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.

 


corek1

corek2
corek6

corek7 corek8

corek3

 

corek4

 

corek5

 

corek9

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s