Yaz Dolması

Standard

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Yaz Dolması)

 

Malzemeler:

1 kg soğan

1 tk nane (isteğe göre)

Az dereotu (isteğe göre)

Yarım limon suyu

1 sb pirinç

1 sb zeytinyağı

1,5 tk tuz

2 tk şeker

Yarım kilo yaprak

Yapılışı:

Soğan küp şeklinde doğranır.

Yapraklar hazır alındıysa salamura yapılır. Yani bir akşam önceden suda bekletilir. Bahçeden toplandıysa sapları temizlenip haşlanır.

Malzeme, dolmadaki gibi karıştırılır.

Yapraklara doldurulup sarılır.

Tencereke dizdikten sonra malzemelerin haricinde bir yarım bardak zeytinyağı ve 1,5 bardak su eklenip dolma gibi 5-10 dakika yüksek, daha sonra ksıık ateşte pişirilir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s